Contact

036 2340154

Contact

info@modernmediums.nl

Opruimen

"
n

Post category

l

Comment count

Publish date

04/09/2017

Post author

Penny Klaver


Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar wat zegt een leeg en opgeruimd huis over het hoofd? Deze quote zette me aan het denken, ben je een leeghoofd dan 😉 ??

Ik lees graag over minimalisme* en de Marie Kondo methode**. Ik bekijk graag voor- en na-foto’s en filmpjes hoe je o.a. sokken opvouwt. Onderwerpen die me interesseren, die me nieuwsgierig maken en uitdagen. Wat ik ervan leer, wat ik ervan opsteek is terug te gaan naar de basis en me omringen met spullen en mensen waar je blij van wordt. Waar mijn hart een sprongetje van maakt.

Thuis hik ik er ook enorm tegenaan om te gaan opruimen. Ik heb geen groot huis, maar ik denk dat ik versteld zal staan van de hoeveelheid spullen die ik in allerlei laatjes, kastjes en doosjes heb. Ik lees op een Facebook groep dat het niet allemaal op één dag gaat. Sommige mensen doen er een half jaar over om hun huis van top tot teen onder handen te nemen. Stap voor stap ontspullen en dat heeft ook uitwerking op de mensen en bezigheden in je leven. Van welke mensen word je blij en krijg je energie. Van welke hobby’s word je blij en krijg je energie? Van je werk: word je er blij van? Dus met het opruimen van je huis wordt ook het opruimen van je hoofd en leven onder handen genomen.

Nu vraag ik me af waar die opruimblokkade bij mij uit voortkomt.

Ik denk dat het toch ook wel om de spullen gaat, maar ook om de mensen en de hobby´s in mijn leven. Ik ken het, het is vertrouwd, het is makkelijk. Ik hoef me niet te vervelen, maar de ene hobby geeft me meer plezier dan de andere. En de ene persoon geeft me meer energie dan de ander.

In een vriendengroep merk ik dat heel goed. We zijn allemaal druk met het leven, met het werk en onze eigen hobby’s. Sommige wonen net op zichzelf en anderen nog thuis. De één is flink aan de studie, de ander is keihard aan het werk. Of ze krijgen een relatie waar veel van hun tijd in gaat zitten (wat logisch is, ik ben blij voor ze). Het is moeilijk om zo’n vertrouwde ‘gewone’ groep los te laten. Maar het is al wel aan het gebeuren. Het gebeurt. De sjeu is eruit. Niet iedereen is meer even actief, met zijn allen wat gaan drinken is er ook niet meer van gekomen. Ieder gaat zijn eigen weg. Ook ik. En toch vind ik het lastig. Het voelt als een gemis dat het niet meer is zoals het was. Ik mis ze. En toch geniet ik ook van de nieuwe dingen die ik doe, bijvoorbeeld de nieuwe vriendschappen die ik opdoe via Modern Mediums. Nieuwe projecten die ik oppak. Ze zorgen ervoor dat ik nieuwe mensen ontmoet, als een frisse wind door mijn leven. Nieuwe mensen, nieuwe banden. Voor de tijdsduur van het project of misschien ook voor daarna. Dat zal de tijd leren.

Het leven wat ik leef is goed, want het is echt en dus perfect. Ik mag een rommeltje hebben in mijn huis en hoofd, want daarin liggen de lessen van het leven. Dat maakt het tot wie ik ben en hoe ik denk. Ik pak het op wanneer de tijd ervoor is, of niet. Ook dat is goed.

Wat ik dus leer vandaag de dag is dat ik mezelf een schop onder mijn kont mag geven betreft het opruimen van mijn hele fijne huisje. Maar dat ik het ook mag laten, want ik ben (nog) geen verzamelaar, ik kan een dansje in mijn woonkamer doen. En van wie zou ik moeten opruimen? Het zit in mijn hoofd. De nood is blijkbaar niet hoog genoeg om daadwerkelijk stappen te ondernemen. Ik kan alles nog vinden, dus waar maak ik me druk om?

Hoe opgeruimd ben jij?

Tot gauw.

Je bent groter dan je denkt. Vereenvoudig je lieve leven.

Penny Klaver

****

Spreekt het je aan? Wil je iets delen? Heb je suggesties of tips? Laat een reactie achter of mail naar: pennyklaver@modernmediums.nl

*Nederlandse minimalist, Jelle Derckx, Erg inspirerend en werkbaar. Of google ‘minimalisme’, er is genoeg te vinden, haal het maximale eruit 😉

**Marie Kondo schreef de bestseller Opgeruimd! en Spark Joy, Merel van De Groene Meisjes schrijft er een artikel over. Google Marie Kondo maar eens, of bekijk filmpjes op YouTube. Ben jij om en ga je KonMariën?

Recente berichten

Over Ons

Het Modern Mediums powerteam is in dienst van transformatie en heling. Gegarandeerd verandering! En de handvatten die je de rest van je leven zal blijven toepassen

Vind ons ook op
Facebook
& Instagram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ready for the next post?