Numerologie

Numerologie

Numerologie is een hulpmiddel om het leven te verrijken en meer vrede en harmonie te integreren. In het dagelijks leven is het te gebruiken als leidraad, bijvoorbeeld: op welke datum kan ik het beste een ingreep of sollicitatie inplannen voor de beste resultaten, maar kan ook gebruikt worden om heling toe te passen op emotioneel en fysiek gebied, door de kern van conflicten te achterhalen.
Het kan je bevrijden van limitaties en je helpen om een actieve rol te hebben in het bewerkstelligen van je toekomst. Het beantwoord vragen, zoals;

• Waarom ben ik hier?
• Wat is mijn taak hier op aarde?
• Waar word ik gelukkig van?
• Wat zijn mijn natuurlijke talenten en sterke punten/eigenschappen?

De nummers laten je zien wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe deze bijdragen aan “gelukkig zijn”, of het “lijden” EN hoe beide kanten in je voordeel in te zetten. Meer kennis over jouw persoonlijke numerologie, zorgt ervoor dat je alle informatie hebt, om het beste uit jezelf te halen en geeft je het begrip hoe onnodige conflicten uit de weg te gaan. Het helpt je te herkennen wat je echt wilt; De weg naar succes. Voor de duidelijkheid, numerologie heeft niets te maken met spiritualiteit of andere esoterie.

 

Wat is jouw levenspad en hoe deze te berekenen.

Je numerologie blauwdruk, bestaat in totaal uit zes nummers, één daarvan is je levenspad. Dit is de belangrijkste nummer vibratie van de reeks. De vibratie van dit nummer bevat de informatie van je ware ik. Om je ware geluk te vinden is het noodzakelijk om bewust te zijn van alle eigenschappen die behoren tot dit nummer/vibratie, deze de ruimte te geven en te omarmen.
Het achterhalen van je levenspad nummer, is vrij simpel; tel dag, maand en het volledige jaargetal van je geboortedatum bij elkaar op, en blijf optellen totdat je één cijfer overhoudt.
Bijvoorbeeld:
17-06-1983
1+7+6+1+9+8+3= 35 3+5=8
Jouw levenspad nummer/vibratie, zal dan uitkomen op een 8.

 

 

Een beknopte beschrijving van elk levenspad.

1.

De leider

De 1 is een zelfstandige vibratie, die instaat is om zichzelf te motiveren en gaat voor zijn doelen. Ze zijn altijd bezig en kunnen niet zo goed stil zitten, altijd in actie of dit nu fysiek of mentaal is. Gefocust, ambitieus, wat competitief, impulsief en soms (te) kritisch.  Hetgeen wat ze doen moet “goed” gebeuren! Ze leggen vaak de lat  hoog en zijn erg streng voor zichzelf maar ook weleens voor de mensen die ze dierbaar zijn. De 1 energie bezit over een flinke dosis zelfkritiek, waardoor persoonlijk behaalde successen minder indrukwekkend zijn, dan voor de omgeving, ‘Goed gedaan, maar niet goed genoeg’. Het motiveren, inspireren en ondersteunen van anderen in het behalen van succes is een sterk en mooie kwaliteit van de 1 vibratie. Met het ingebouwde doorzettingsvermogen en de pure wilskracht zijn ze vaak moeilijk te stoppen en behalen ze met  kracht en overtuiging het doel voor ogen. Met deze energie en drive is een beetje koppigheid wel nodig, toch?

2.

Harmonie

De 2 vibratie hecht veel waarde aan harmonie en is, over het algemeen, vrij relaxt en meegaand. Ze hebben een enorm groot hart en zitten vol met liefde die ze graag willen delen met hun omgeving en de liefde ook graag terug ontvangt. Het zijn zeer intuïtieve vibraties, natuurlijke healers met empathische vermogens. Een typische 2 gaat conflicten het liefst uit de weg tenzij niet anders mogelijk, maar zijn daarentegen graag de bruggenbouwer en bemiddellaars. Muziek heeft een helende werking op deze vibratie en helpt ontladen en de rust van binnen te behouden. Soms zijn ze wat aanhankelijk maar dat is puur omdat ze de knuffels en het fysieke contact nodig hebben om liefdesenergie en heling uit te wisselen, dit is dus niet enkel in eigen voordeel of naar eigen behoeftes.  Ze voelen heel goed aan wanneer zijzelf of een geliefde uit balans is en doen er alles aan om dit te herstellen, vaak zonder rekening te houden met zichzelf. Een echte 2 vibratie bevat een speels karakter en zal nooit volledig volwassen zijn of worden in energie en geest. 

3.

Expressie

Een ware sociale vlinder, vol creatieve energie, emoties en humor. De 3 vibratie kan met zij/haar sprankelende oogjes en aanstekelijke lach een hele ruimte verlichten. Ze zijn een lichtje in het donker en inspireert anderen om de mooie dingen te zien en het allemaal niet zo serieus te nemen. Communicatie en vooral creatieve expressie is wat deze energie doet opbloeien en ze staan altijd klaar met een luisterend oor en goed advies. Het zijn geboren psychologen en natuurlijke coaches die met de juiste woorden weten te motiveren. Met een kalme en charmante uitstraling voelen mensen zich heel snel op hun gemak en delen dan heel gemakkelijk wat ze bezighoudt terwijl de 3 energie graag luistert en ondersteunt maar zelf niet het achterste van zijn/haar tong laat zien. Het zijn binnenvetters die diep voelen en blijven stapelen totdat ze niet meer kunnen. Kunst, entertainment en creatieve expressie zijn de perfecte uitlaatklep voor deze emotionele verzamelaars.  

4.

Logisch

De 4 vibratie is de meest logisch denkende energie van alle nummers. 1+1=2! Zeer intelligent, betrouwbaar, verantwoordelijk en altijd bezig met het vergaren van nieuwe kennis. Ze zijn de geboren leraren en hebben behoefte aan zekerheid. Kijken de kat uit de boom en spreken pas wanneer ze hetgeen ze willen zeggen goed kunnen onderbouwen. “Wat als” is een constante formule die ze toepassen op alle situaties die zich voordoen in het leven en ze vaak ook blokkeert, waardoor er veel geniale ideeën en spontane ingevingen blijven liggen. Deze vibratie is ook zeer direct en erg gesteld op de waarheid, ze nemen geen blad voor de mond wanneer ze overtuigd zijn gelijk te hebben en zijn dan ook niet in staat om de middenweg te kiezen. Familie en huis is daarnaast ook erg belangrijk en dierbaar voor ze, een veilige plek om te landen en een manier om zich terug te kunnen trekken van alle hectiek. 

5.

Avontuur

De 5 vibratie is een echte levensgenieter! Vrijheid, spontaniteit en avontuur beschrijft deze energie goed. De 5 moet kunnen reizen, of dit nu fysiek of mentaal is, want ze raken snel verveeld en hebben variatie nodig. Ze zijn high energy en low maintanance en maken de meest onverwachte wendingen op de meest bijzondere momenten, wat ze erg onvoorspelbaar maakt. Sensatie, vreugde en actie is wat ervoor zorgt dat het nooit saai is met een 5 in de buurt, het zijn echte gangmakers. Ze zitten vol fantasie, waar ze vaak in vluchten op de momenten dat het leven iets te rustig/eentonig voor ze wordt of als ze het gevoel hebben dat ze beperkt worden in hun vrijheid. Het zijn intelligente energieën die erg goed zijn in het oplossen van raadsels en mysteries, het zijn natuurlijke leugendetectors en ze staan voor waarheid en transformatie. Geef de 5 de ruimte en het vertrouwen om zijn of haar vleugels uit te slaan en ze zijn je eeuwig dankbaar. 

 

6.

Onvoorwaardelijke Liefde!

De gepassioneerde 6 vibratie is een wervelwind en een krachtige compagnon om naast je te hebben op je pad. Ze zijn onverschrokken en niet te stoppen als ze een doel voor ogen hebben. Ze zijn het oog van de orkaan wanneer chaos en hectiek het leven binnen komt waaien en ware redders in nood wanneer alles dreigt om te vallen. Ware en trouwe vrienden die door het vuur gaan voor de mensen waar ze van houden en zeer zorgzaam en sympathiek zijn. Deze vibratie heeft een overvloed aan liefde in zich die ze moeten delen met mens, dier of anders. Het enige wat ze ervoor terug willen is waardering! Goede opvoeders en natuurlijke pedagogen maar bekritiseer ze niet alvorens een complimentje te geven. 

7.

Onderzoeker

De 7 vibratie is een van de meest spirituele energieën en lijkt niet van deze wereld te komen. Ze zijn altijd op zoek naar de betekenis van.., stellen de grote levensvragen, observeren en zien alles, en analyseren zich helemaal suf. Ook is deze vibratie erg geïnteresseerd in het menselijk gedrag en doorzien ze de kern van elk wezen, emotie of situatie. De gedachte gang van een 7 is vrij uniek en anders dan de rest waardoor ze vaak gezien worden, of zichzelf zien als een buitenbeentje en daardoor onbegrepen door zijn/haar omgeving. De engelachtige en serene uitstraling (prachtige ogen) is vaak erg aantrekkelijk voor de omgeving en brengt vaak de grootste stresskip tot rust. Geloof (niet gerelateerd aan religie) en vertrouwen is erg belangrijk voor een 7, als dit niet aanwezig is veranderen ze in zeer cynische en wantrouwende wezens. Natuur en water zijn zeer belangrijk elementen voor de 7 om even uit het hoofd te stappen en te ontladen.

8.

Manifestatie

De 8 vibratie is de meest zakelijke vibratie en is altijd bezig met het bereiken van financiële vrijheid. Ze zijn de typische workaholics en hechten waarde aan kwaliteit in alle facetten, zijn goed (of verschrikkelijk slecht) met geld en niet bepaald creatief aangelegd. Het opbouwen van zekerheid geeft ze een gevoel van vrijheid wat zeer belangrijk is en gaat gek genoeg hand in hand met het ervaren van spirituele vrijheid. Het is het ene uiterste of het andere uiterste met de 8 vibratie, ook hier is een middenweg zo goed als onzichtbaar. De bijzondere kracht van de 8 is: gedachten kracht! Zowel op positief als negatieve manier zijn ze in staat om het leven zo vorm te geven puur door het denken, bewuste/onbewuste manifestatie. Hierdoor zijn er 2 groepen te onderscheiden binnen de 8 vibratie:
• De positieve 8 – deze groep leeft een leven vol voldoening en minimale karma lessen. (
• De negatieve 8 – deze groep leeft een leven vol harde levenslessen, meer dan anderen. 

9.

Humanitair

De 9 vibratie is een combinatie van alle cijfers in één. Hij is de leider, de leraar, de coach vol met levenservaring en wijsheid, ongeacht zijn/haar leeftijd. Veel mensen zijn jaloers op deze 9 vibratie door de kracht die ze van nature bezitten en overal goed in lijken te zijn. De 9 heeft een enorme capaciteit tot sympathie/empathie en kunnen zich goed inbeelden hoe een ander zich voelt. Ze bezitten een groot hart, cijferen zichzelf weg, en zijn humanitair ingesteld, sommige meer naar dieren/natuur toe. Als de 9 ergens in gelooft gaan ze, vol ambitie, passie, overtuiging en doorzettingsvermogen, helemaal voor hetgeen ze willen bereiken. Wanneer ze het doel niet behalen, voelt het alsof ze de wereld hebben teleurgesteld, dit omdat de meeste doelen die ze stellen bedoeld zijn om het leven beter te maken voor iedereen. Ze hebben vaak moeite met loslaten, hulp vragen en zichzelf waarderen of waardering van anderen aan te nemen.