Contact

036 2340154

Contact

info@modernmediums.nl

Meet ego

"
n

Post category

l

Comment count

Publish date

04/16/2017

Post author

Lourdes

Ons leven is onlosmakelijk verbonden met communicatie. Daar kunnen we niet omheen. 
Hoe vaak denken we de ander te hebben begrepen, maar blijkt dit toch niet zo te zijn. In lekker kletsen met vriendinnen staat het belang van duidelijk communiceren niet zo op de voorgrond. 
Maar in het werk, in gesprekken die er toe doen is communicatie van groot belang. 

Stel je jezelf weleens de vraag, hoe duidelijk ben ik eigenlijk? Heeft de ander mij begrepen? Heb ik eigenlijk gezegd wat ik wilde zeggen? Of ben ik bezig met hoe ik de ander laat voelen? Of hoe de ander mij laat voelen, Heb ik eigenlijk wel geluisterd naar wat de ander ‘echt’ zei?

Als er miscommunicatie ontstaat zijn we ineens heel bewust van communicatie. Want dan is er een conflict of onenigheid met de ander. In zo’n situatie speelt altijd ons ‘ego’ mee. De ander heeft je gekwetst of beledigd. 
Dan komt mr. of mevr ‘ego’ om de hoek kijken. ‘Ik geef niet toe’, ‘ik heb niks verkeerd gedaan’, de ander deed me pijn, de ander…? what about you…? Wat zou jij anders kunnen doen…?

Ik was zo, ik ging altijd in verweer. Ik was nooit de schuldige. Had continu strijd met me partner.
Maar op werk gebied was ik juist wel de schuldige. Zo’n tegenstrijdigheid. 

In mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige, teamleider en als moeder is er geen ruimte voor ‘ego’. Het bestaat uit onzelfzuchtig zijn. Ruimte geven aan de ander om te zijn wie hij is en wie hij wil zijn. Onvoorwaardelijke acceptatie van de ander. Zodat hij/zij kan herstellen, groeien. Maar als je eerst jezelf (met alle goede en slechte kanten) niet totaal accepteert kan je het ook niet geven.  

Wat als je “echt” naar binnen durft te kijken… en toegeven wat je “echt” voelt? Dit er laten zijn… 
Dan hoef je, je niet te laten beïnvloeden door pijn, verdriet of onzekerheid. Dan ben jij de baas!

‘Ego’ komt alleen als de ander dicht bij je gevoel komt. ‘Ego’ is jou verdediging mechanisme, je onzekerheid, je schuld gevoel. Geef hem geen ruimte om het van je over te nemen, want dan ontstaat mis-communicatie, ruzie met je partner, kind(eren), baas, moeder. 
Spreek je uit, zeg wat je echt wil en niet wil, wat je wel/niet nodig hebt. Dat je bang bent, dat je pijn hebt. 

Dat je liefhebt… 

Voel de liefde… 

Lourdes. 


Recente berichten

Over Ons

Het Modern Mediums powerteam is in dienst van transformatie en heling. Gegarandeerd verandering! En de handvatten die je de rest van je leven zal blijven toepassen

Vind ons ook op
Facebook
& Instagram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ready for the next post?