Contact

036 2340154

Contact

info@modernmediums.nl

Faalplezier

"
n

Post category

l

Comment count

Publish date

05/23/2017

Post author

Penny Klaver
[siteorigin_widget class=”Simple_About_With_Image”][/siteorigin_widget]

Ik vind het lastig om te zien wat mijn doel is in mijn leven. Of waar ik de komende tijd voor wil strijden of aan wil gaan werken. Ik merk dat ik mezelf dan op slot zet. Dat ik niet durf te uiten wat ik graag zou willen, want ik weet ook even niet wat ik wil. Ik ga er ook niet voor zitten om te voelen wat ik wil… Er is groei geweest en er is verandering aan de gang, alleen lijk ik nu even stil te staan. Ik durf de sprong niet in het diepe te wagen. Het lijkt of ik niet durf te l e v e n. Ik beperk me daarin. Ik vind het jammer. Ik durf nu niet buiten mijn veilige comfortzone te stappen, terwijl ik weet dat daarbuiten magie is. Ik weet het, want ik heb het zelf ervaren. Die ervaringen lijken nu ver weg gestopt en ik kan dat bevrijdende euforische gevoel van het ervaren van de magie niet voor me halen. Ik sta stil. Ik blokkeer.

 

Ik ervaar het ook in de toneellessen die ik volg. Tijdens het improviseren lukt het me (nog) niet om uit mijn hoofd te gaan en te voelen hoe ik zal spelen of zal reageren. Ik blijf maar denken hoe ik zal moeten reageren. De tegenspeler geeft wel, maar ik pak het niet. Ik kan de ander dan ook niets geven waardoor hij of zij kan gaan schitteren. Ik blokkeer letterlijk, terwijl we juist leren: niet blokkeren, ontvang en incasseer, geef de ander iets terug en laat de ander schitteren. Het is een veilige omgeving waar niets te gek is. Toch durf ik niet los te komen en te gaan. Ik kan daar juist eens spelen hoe ik zelf nooit zou doen. Ik mag een rol aannemen die buiten mezelf staat, loskomen en gaan met die banaan. Daar kan het, daar kan het veilig. De toneeljuf zegt ook altijd: ‘Veel faalplezier.’ Daarin zitten de lessen om verder te groeien. Te groeien in het toneelspel, maar ook te groeien in persoon. Nog een paar lessen en dan zit de cursus er weer op. Ik ga mezelf oppeppen voor de les begint: Ik speel in een veilige omgeving. Ik heb de kracht om vrij te spelen. Ik ben vrij om te uiten wat ik voel. Ik geniet van het spelen. Ik heb plezier in het falen.

 

Nu ik het zo opschrijf mag en kan ik ook faalplezier hebben in het leven. Ik kan die affirmaties ook in het dagelijkse leven tegen mezelf zeggen. Het leven is een feest. In het leven maak ik fouten en waarom zou ik daar niet van mogen genieten? Van deze fouten leer ik hoe het niet moet en leer ik dat het ook anders kan. Dat is waar ik de komende tijd voor ga: genieten van het falen. Uit mijn comfortzone stappen en ervaren dat het uiteindelijk geen falen is, maar plezier in het leven! Ik ga in de spiegel kijken, me diep in de ogen aankijken, me open stellen en voelen wat ik wens de komende periode.

 

Wat wens jij voor jezelf?

 

Je bent groter dan je denkt. “Faal” met heel veel plezier je lieve leven.

 

Penny Klaver

****

Spreekt het je aan? Wil je iets delen? Heb je suggesties of tips? Laat een reactie achter of mail naar: pennyklaver@modernmediums.nl

Recente berichten

Over Ons

Het Modern Mediums powerteam is in dienst van transformatie en heling. Gegarandeerd verandering! En de handvatten die je de rest van je leven zal blijven toepassen

Vind ons ook op
Facebook
& Instagram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ready for the next post?